Fil 13.12.2016 09.16.56 e1481617664904

Nyhetsbrev fra styret november 2020

Styret har de siste par årene mottatt noen henvendelser/meldinger om forekomst av skjeggkre både i byggetrinn 7 og 8.  Det siste halvåret kan det synes som om de fleste av oss har vært mer opptatt av korona enn av skjeggkre, men nå i det siste har antallet skjeggkre-rapporter økt igjen, særlig på vår Facebook-side.
På styremøtet i forrige uke besluttet vi derfor å foreta en kartlegging for å finne ut hvor stort problemet er i vårt byggetrinn. Resultatet av kartleggingen vil vi bruke til å dimensjonere og målrette evt. tiltak for bekjempelse og utryddelse av krypene, som heldigvis ikke er skadelige, men veldig, veldig ekle.
Send en epost til styret7@sorenga.com og fortell om du har eller har hatt problemer med skjeggkre. Vi behøver ikke ha eksakt antall eller  datoer for forekomsten, heller ikke detaljerte historier om hvordan de ble oppdaget/bekjempet, men det er greit med litt info om hvor de er/var, bad eller stue, i entreen eller ute i fellesgangen osv. Skriv gjerne Skjeggkre i emnefeltet, så blir det enklere å samle informasjonen.
Det er også mange måter å bekjempe svineriet selv på. En god start er å lokke dem frem/kartlegge dem ved hjelp av limfeller – kjøpes bl.a. på Clas Ohlsson. Det finnes også mye god info på nettet.
Undertegnede har god erfaring med å bruke både spray og pulver – det finnes flere typer, for eksempel Permetrin Plus (spray) og InsektNIX  (pulver) – som sprayes/drysses langs lister, under skap, dørstokker osv.  Det er anbefalt å gå ut en tur mens sprayen får virke. Pulveret støvsuges etter en stund.
Intet er bedre enn om vi kan klare å utrydde krypene fra sameiet vårt. Men skal vi klare det, må vi være helt sikre på at vi gjør det på riktig måte.
Hilsen styret
v/Erik Wold